Метална кола GAZ 21 VOLGA 1959 Hachette - 1:24

Цена: 79.50лв.

159.00лв.

Спестявате: 79.50

Намаление: 50%

Наличност: В наличност

Артикулен номер: 154215

Наш оператор ще се свърже с вас в рамките на деня! (в работно време)

Описание

Метална кола GAZ 21 VOLGA 1959 Hachette - 1:24

 

ОПИСАНИЕ

 

Метален автомобил Волга

Метална количка, произведена от Hachette .

Днес това е един от водещите производители на висококачествени метални колички за игра или колекциониране, копия на най-популярните модели автомобили.

Умалените копия на метални автомобили пресъздават в детайли дизайнът на оригиналите и впечатляват с качеството и прецизността на изработка.

ГАЗ 21 шосеен модел

Цвят: син

Материал: лят метал и пластмасови части

Технически подробности: 

Въртящи се колела: да

Отваряеми части: не

Опаковка: 

Пластмасова основа → хартиена кутия с прозрачен прозорец

Размери: 

19 x 7,8 x 6,8 см 

 

  Волга ГАЗ М21: Историята на Съветската Легенда

През 1950-те години, в епохата на Студената война и интензивните социалистически промени в Съветския Съюз, се появи кола, която ще остави отпечатък в историята на световната автомобилна индустрия – Волга ГАЗ М21. Този автомобил не беше просто превозно средство, а икона на една епоха и символ на съветския автомобилен напредък.

Раждането на Легендата: През 1955 г., инженерите от Горьковски автомобилен завод решават, че е време за нещо голямо – нещо, което ще представлява майсторството и възможностите на съветската автомобилна индустрия. Така се появява идеята за Волга ГАЗ М21, която бързо стана реалност.

Символ на Престиж и Статус: От първия момент, когато Волга ГАЗ M21 се появи на сцената, тя стана притегателен обект за висшите партийни и държавни служители. Колата стана синоним на стил, комфорт и представителство. Луксозният седан се превърна в предпочитано средство на властта и ексклузивен символ на богатство и престиж.

Технологично Предизвикателство: Едно от основните постижения на Волга ГАЗ М21 беше въвеждането на хидравлично амортизиране, което гарантираше гладко и комфортно пътуване. Този иновативен елемент беше напредък, който възстанови автомобилната индустрия на СССР на световната сцена.

Вълнуващи Факти:

  • Волга ГАЗ М21 беше първият съветски автомобил, който използваше частично автоматична трансмисия.
  • Автомобилът стана популярен и в чужбина, като много българи го помнят като емблематичен съветски автомобил.
  • Въпреки факта, че производството на Волга ГАЗ М21 прекъсна през 1970 г., някои от тези коли все още карат по улиците на бившия Съветски Съюз и са предмет на колекционерска стойност.

Краят на Една Ера: През 1970 г., производството на Волга ГАЗ М21 спря, но този седан остана жива легенда. Въпреки че беше произведен в ограничени количества, влиянието на този автомобил върху съветската история и култура е несравнимо.

С Волга ГАЗ М21 завършва една глава от историята на съветската автомобилна индустрия, но този седан остава жив и вдъхновяващ символ на една времетоносна епоха. Той не просто преминава през времето, а се превръща в иконен представител на едно изключително и значимо период в историята на Съветския Съюз.

Сходни продукти

Последно разгледани